آلاشت

راهنمای سفر به آلاشت (۱۴۰۱): بهشت ستاره شناسان ایران

اگر به دنبال منطقه‌ای خوش آب‌وهوا در فصل تابستان هستید و می‌خواهید تعطیلات خودتان را در ییلاقی خنک سپری کنید، پیشنهاد می‌کنیم سری به ییلاق آلاشت بزنید. ییلاقی در استان مازندران که در سوادکوه قرار گرفته است. در این مطلب از رادار۳۶۱ به شما خواهیم گفت که آلاشت کجاست و چطور می‌توانید خودتان را به آنجا برسانید و همچنین با جاهای دیدنی آلاشت آشنا خواهید شد. پس اگر در مورد این مکان بی‌نظیر کنجکاو هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید؛ با استفاده از این راهنمای گردشگری می‌توانید برای سفری مهیج و خاطره‌انگیز آماده شوید.

آلاشت کجاست؟

همان طور که اشاره شد، آلاشت یکی از مکان‌های دیدنی استان مازندران است و در نزدیکی سوادکوه قرار دارد. منطقه‌ای که یک ییلاق خوش آب‌وهوا در فصل تابستان برای اهالی این استان به حساب می‌آید. بد نیست بدانید که این منطقه حدودا ۲ هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

فاصله این شهر تا استان تهران چیزی حدود ۲۵۴ کیلومتر است؛ این یعنی برای رسیدن به این منطقه از تهران باید تقریبا  ۴ ساعت رانندگی کنید. به علاوه اینکه این ییلاق زیبا با ساری چیزی حدود ۱۰۷ کیلومتر فاصله دارد و در دامنه‌های شمالی فیروزکوه واقع شده است؛ شهری که به عنوان یکی از شهرهای تاریخی ایران از آن یاد می‌شود.

گشتی در آلاشت بزنیم (جاذبه‌ها و دیدنی‌های آلاشت)

پیش از اینکه با جاهای دیدنی این منطقه آشنا شوید، بد نیست بدانید این منطقه مملو از آثار تاریخی و شاخصه‌های پژوهشی خاص است و به همین علت در سال ۱۳۴۸ با شماره ثبت ۸۶۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. این منطقه در سال ۱۳۵۲ با احداث شهرداری تبدیل به شهر شد. نداشتن آلودگی نوری و آسمان تمیز باعث شده است، آلاشت به عنوان یک رصدخانه طبیعی شناخته شود؛ جایی که با لقب بهشت ستاره شناسان از آن یاد می‌شود.

همچنین شایان ذکر است که آلاشت در گویش مازندرانی به معنی آشیانه عقاب است و به این خاطر که در این منطقه عقاب‌های زیادی سکونت می‌کنند به آن آلاشت می‌گویند.

زمانی که در این منطقه حضور پیدا کنید، می‌توانید تلفیق زندگی مدرن و سنتی را به چشم ببینید. هنوز هم در این شهر کوچه‌های سنگی و تنگی دیده می‌شوند که تنها دو نفر می‌توانند از آن عبور کنند یا خانه‌هایی وجود دارند که خشت و گلی بوده و شیروانی‌هایی کاملا قدیمی و سقف‌های چوبی دارند.

آلاشت

۱- روستای سرین

روستای سرین تقریبا ۴ کیلومتر با خود شهر آلاشت فاصله دارد. این روستا در دهستان ولوپی شهرستان سوادکوه قرار دارد. فاکتورهایی که این روستا را به یک مکان دیدنی تبدیل کرده‌اند، طبیعت بکر، معماری منحصر به فرد و همچنین آب‌وهوای خنک و مه آلود آن است. در این روستا می‌توانید چشمه‌ها، آبشارها و همچنین امامزاده سرین را از نزدیک ببینید. تپه آشیال که تپه‌ای با چشم‌انداز شگفت در این روستاست یکی دیگر از دلایل محبوبیت سرین در بین گردشگران و عاشقان طبیعت به شمار می‌رود. جالب‌تر اینکه در کنار این تپه یک راه میانبر برای رسیدن به آلاشت سوادکوه وجود دارد که باید در یک مسیر جنگلی حدودا ۲۰ دقیقه‌ پیاده‌روی کنید. علاوه بر تمامی این‌ها روستای سرین با مراتع و جنگل‌هایی به نام پرتاس احاطه شده‌ است.

۲- روستای لرزنه

یکی دیگر از جاهای دیدنی آلاشت که نزدیک به آن قرار دارد، روستای لیند است. روستایی با فاصله ۸ کیلومتری از آلاشت سوادکوه که مانند سرین در دهستان ولوپی قرار گرفته است. روستای لیند به دلیل اینکه در منطقه‌ای سردسیر و مرتفع قرار دارد، تنها در فصل تابستان قابل سکونت و بازدید است و یک مکان کاملا ییلاقی به شمار می‌رود.

یکی از جاذبه‌های مذهبی این روستا امامزاه حسن(ع) است. قدمت بنای این امامزاده به ۲۰۰ سال پیش برمی‌گردد. ورودی این امامزاده یکی از بخش‌های ارزشمند و قدمت‌دار آن محسوب می‌شود تا جایی که در سفرنامه ناصرالدین شاه به آن اشاره شده است. درِ این مکان به مدت ۱۵ سال به یکی از کارگاه‌های نجاری شیرگاه به امانت سپرده شده بود تا اینکه بعد از مدتی آن را به موزه مردم شناسی آلاشت سوادکوه منتقل کردند.

۳- روستای لیند

لیند هم از دیگر بخش‌های دیدنی قسمت مرکزی شهرستان سوادکوه به شمار می‌رود که در دهستان ولوپی جای گرفته است. روستایی با آب‌وهوای سرد و کوهستانی که اغلب مردم آن کشاورز و دامدار هستند. این روستا با دارا بودن جنگل‌های هیرکانی که قدمت آن‌ها به بیش از ۴۰ میلیون سال می‌رسد، مکانی بی‌نظیر برای دوستداران طبیعت است. بد نیست بدانید که پیدایش جنگل‌های هیرکانی به دوران ژوراسیک برمی‌گردد. علاوه بر تمامی این‌ها روستای لیند مکانی جذاب و هیجان‌انگیز برای سنگ‌نوردی در طبیعت است. در این منطقه دیواره‌ای سنگی با ارتفاع بیش از ۱۰۰ متر وجود دارد که می‌توانید هیجان سنگ‌نوردی در طبیعت را در این مکان تجربه کنید.

از دیگر مناطق دیدنی و جاذبه‌های نزدیک به این شهر می‌توان به روستای سنگ رج، روستای سواد رودبار، روستای چرات، روستای لاکوم، آبشار گزو، رستم دکت، امامزاده گزو و دریاچه و سد لفور اشاره کرد.

آلاشت

آلاشت (عکس: مصطفی حیدر)

بهترین فصل سفر به آلاشت

این ییلاق سوادکوه آب‌وهوایی سرد و کوهستانی دارد که دلیل آن موقعیت جغرافیایی این منطقه است؛ منطقه‌ای که میزان بارش و بارندگی را در آن حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلی‌متر گزارش کرده‌اند. در نتیجه این منطقه، هوایی خنک و مطبوع دارد، مخصوصا در فصل تابستان. به همین خاطر است که بهترین زمان سفر به آن اواخر بهار و اوایل تابستان است.

اوایل بهار این منطقه آب‌وهوایی سرد دارد که البته با گذر روزها و نزدیک شدن به اردیبهشت و خرداد رفته رفته از این سرما کاسته شده و هوا کاملا دلپذیر می‌شود. در این فصل‌ تمامی مراتع و کوه‌های اطراف پوشیده از پوشش گیاهی سبز و با طراوت هستند و صحنه‌های بی‌نظیری را در مقابل چشمان‌تان رقم می‌زنند. پس اگر می‌خواهید که در تعطیلات یا حتی اواسط هفته از گرما و شلوغی شهر فرار کنید و چند روزی را به خودتان استراحت دهید، پیشنهاد می‌کنیم سری به این منطقه زیبا بزنید.

با اینکه بهترین فصل رفتن به این منطقه بهار و تابستان است اما دلیل نمی‌شود که پاییز و زمستان زیبایی نداشته باشد. در پاییز جنگل‌های اطراف این منطقه همگی غرق در رنگ‌های زرد و قرمز می‌شوند. منظره‌ای دیدنی که مثل آن را کمتر جایی می‌توانید ببینید. در فصل زمستان هم که هر چقدر از زیبایی این شهر قرار گرفته در دل کوه‌ها، بگوییم کم گفته‌ایم؛ یک شهر کوچک مرتفع را تصور کنید که تماما با برف و رخت سفید پوشیده شده باشد، چه چیزی زیباتر از این؟

البته به این موضوع دقت کنید که در پاییز و زمستان هوای این ناحیه بسیار سرد است. در نتیجه اگر قصد دارید در این فصل‌ها به این منطقه سفر کنید، حتما لباس گرم و کافی با خودتان داشته باشید.

روستایی در زمستان

خانه روستایی در زمستان آلاشت (عکس: نجفی)

غذاهای محلی و سوغات آلاشت چیست؟

مگر می‌شود به این منطقه بروید و از غذاهای محلی آن امتحان نکنید؟ این منطقه بهشت شکموهاست. از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذاهای محلی این منطقه می‌توانیم به سبزی پلو با گردو، دیس کباب، کنس نون، کئی پلا و شیش‌ انداز اشاره کنیم. دیس کباب غذایی است شامل بره کامل شکم‌پر به همراه آلو و مغزگردو. کئی پلا هم کدو حلولایی ریز شده با شکر و برنج است که در کنار آن گوشت قورمه شده، نیمرو و ماست هم سرو می‌شود. در آخر شیش انداز را داریم که چیزی شبیه به فسنجان بوده و از رب ازگیل، دانه‌های انار و تخم مرغ تشکیل شده است.

با سفر به این منطقه مطمئنا دست خالی برنمی‌گردید. سوغاتی‌های این منطقه متشکل از صنایع دستی مردم و خوراکی‌های خوشمزه مختص همین شهر هستند. از مهم‌ترین صنایع دستی این شهر می‌توان به جاجیم اشاره کرد که اتفاقا به نام این شهر هم به ثبت رسیده است. از دیگر سوغاتی‌ها می‌توان کره، پنیر، ماست محلی و همچنین پنیر خیکی را نام برد.

طبیعت سوادکوه

آلاشت (عکس: محمد آقازاده)

در سفر به آلاشت کجا اقامت کنیم؟

در حال حاضر هتل و مهمانسرایی در این منطقه در دسترس نیست. اما تا دلتان بخواهد اقامتگاه بومگردی، ویلای اجاره‌ای، خانه روستایی و کلبه چوبی برای اقامت وجود دارد. در نتیجه اگر دوست دارید که چند روزی در این شهر بمانید، می‌توانید مهمان این مکان‌ها باشید. از جاهای اقامتی این شهر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. اقامتگاه بومگردی آشیانه عقاب: این مجموعه در خیابان شهدا، کوچه شهید رشیدی، نبش‌کوچه شهید‌ جمشیدی‌ قرار دارد.
  2. مجتمع اقامتگاهی قوی سفید: مجتمعی که با داشتن سوئیت‌های بزرگ یک تا سه خوابه در خود شهر قرار دارد؛ با حیاط اختصاصی و نمای عالی رو به شهر. هر سوئیت آن هم تقریبا ۲۰۰ متر بنا دارد. از سیستم گرمایش و سرمایش گرفته تا تلویزیون، مبلمان، کمد و وسایل آشپزی همه چیز در این اتاق‌ها فراهم است.
  3. کلبه بومگردی باغ صنم: کلبه‌های بومگردی باغ صنم دارای تجهیزات مدرنی از جمله پنل خورشدی و همچنین مولد صنعتی است. به علاوه اینکه در این اتاق‌ها بخاری‌های هیزمی تعبیه شده‌اند که حس و حال زندگی قدیمی را برایتان تداعی می‌کنند و البته که گرمای دلپذیری هم دارند. این کلبه فقط و فقط یک کیلومتر با خود شهر فاصله دارد.
  4. خانه روستایی شوکا: خانه روستایی شوکا در روستای سرین واقع شده است. خانه‌ای با دو اتاق خواب و ۵ سرویس که می‌تواند از ۱۰ نفر میزبانی کند. تراس، مبلمان، باربیکیو، سرویس بهداشتی و حمام از جمله امکانات این مکان هستند.
سوادکوه

طبیعت سوادکوه (عکس: محمد امید)

سولاات متداول در مورد سفر به آلاشت

  • چگونه به آلاشت برویم؟ برای رفتن به این منطقه می‌توانید هم از تهران با قطار به ساری بروید و هم از خودروی شخصی استفاده کنید. البته اگر قطار را انتخاب کنید می‌توانید پل زیبای ورسک را هم ببینید. اما اگر با خودروی شخصی قصد سفر دارید، ابتدا باید وارد جاده فیروزکوه شوید و از پل ورسک هم عبور کنید و در نهایت با دنبال کردن تابلوها خودتان را به این منطقه ییلاقی برسانید.
  • بهترین زمان برای سفر به آلاشت چه فصلی است؟ بهترین زمان سفر اواخر بهار و اوایل تابستان است. به این دلیل که در این زمان آب‌وهوا معتدل است و سرمای کوهستان آزاردهنده نخواهد بود.
  • فاصله آلاشت تا ساری چقدر است؟ فاصله این منطقه دیدنی تا خود ساری حدودا ۱۰۷ کیلومتر است.

در این مطلب سفری به استان مازندران و منطقه زیبا و گردشگردی آلاشت داشتیم. جایی که با طبیعت بکر، هوای پاک، آب زلال و غذاهای خوشمزه پذیرای مسافران می‌شود. اگر به این منطقه سفر کردید دوربین عکاسی، تلسکوپ، لباس گرم و کفش مناسب را فراموش نکنید. برای رزرو هتل و اقامتگاه با کمترین قیمت نیز می‌توانید روی رادار۳۶۱ حساب کنید. ما همچنین منتظر نظرات و تجربیات سفرتان هستیم. با گذاشتن کامنت با ما در ارتباط باشید و بگویید چه تجربه‌ای از سفر به این منطقه و مردم آن دارید. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.